Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Τώρα φοβούνται πυρηνικό όλεθρο από.. λάθος


Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ καθώς μια λανθασμένη κίνηση είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό αρμαγεδώνα.

Οπως είχαμε γράψει στο Hellas-now.com ήδη οι Αμερικάνοι έχουν στείλει υποβρύχιο με 154 πυρηνικές κεφαλές στην Βορειοκορεατική χερσόνησο. Τώρα αυτό που προκαλεί τρόμο στο πεντάγωνο είναι ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε είτε από μια αψυχολόγητη ενέργεια είτε από λάθος να πυροδοτήσει πυρηνικό όλεθρο.

Η μεγάλη συγκέντρωση πυρηνικών δυνάμεων και από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε επίσης λόγω ενός τεχνικού λάθους να δημιουργήσει απροσδόκητες καταστάσεις σύμφωνα με το foreignpolicy.com.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες στον στρατιωτικό εξοπλισμό και πρώην ανώτεροι αξιωματικοί του αμερικάνικου στρατού ανησυχούν ότι οι υψηλοί τόνοι από την Ουάσινγκτον θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Βόρεια Κορέα να προβεί σε ακόμα πιο προκλητική δράση.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάττις έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της επικράτειας του Γκουάμ ή των συμμάχων των ΗΠΑ, θα αντιμετωπιστεί με ‘μια μαζική στρατιωτική αντίδραση’. Και ο Mattis είπε τον περασμένο μήνα ότι η απάντηση αυτή δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και την Κορέα πολίτες στη Σεούλ, αλλά αρνήθηκε να πει ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι στρατιωτικές επιλογές.

Στην πραγματικότητα ο τελευταίος που θα ήθελε μια σύγκρουση στην περιοχή είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος θα ήθελε να κυβερνήσει μέχρι τα γεράματα του, αλλά οι ενέργειες των ΗΠΑ δεν ευνοούν αυτή την προοπτική δήλωσε ο Yong Suk Lee, αναπληρωτής διευθυντής στο CIA’s new Korea Mission Center.

Δυο χώρες που διαθέτουν και οι δυο πυρηνικά, όπου η μια έχει το ρόλο του δυνατού και η άλλη του αδύναμου αντιπάλου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απροσδόκητες καταστάσεις διότι ο αδύναμος στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει και να φαίνεται αδύναμος και θα κάνει τα πάντα για να δείξει την «δυναμή» του.. και αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους.

Hellas-now.com


from LN-news http://ift.tt/2x7SKYs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου