Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η έμμεση απάντηση Πούτιν στα ανοίγματα Ερντογάν!



Τα ανοίγματα προς τη Μόσχα συνεχίζονται από την Άγκυρα, όμως εξακολουθούν να πέφτουν σε τοίχο!

Υπάρχουν ισχυρές προσδοκίες για μια βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και η οικονομία και ο τουρισμός της Τουρκίας θα ωφεληθούν, δήλωσε σήμερα ένας συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι κρούσεις από την τουρκική ηγεσία για αποκατάσταση των σχέσεων καθώς γίνονται όλο και πιο αισθητές οι επιπτώσεις στην κρίση μεταξύ των δύο χωρών.


Ωστόσο το Κρεμλίνο υπογράμμισε πως η Ρωσία θέλει να αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη και να αποζημιώσει για την κατάρριψη πέρυσι ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Μόσχα έχουν επιδεινωθεί αφού η Άγκυρα κατέρριψε πέρυσι ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία απάντησε με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και η διένεξη έχει επίσης πλήξει σοβαρά την εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στο Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «θέλουμε μια εξομάλυνση των (ρωσοτουρκικών) σχέσεων και να επιστρέψουν στην περίοδο της καλής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».
«Όμως ταυτόχρονα ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει καταστήσει σαφέστατο πως, έπειτα απ” αυτό που συνέβη, οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων δεν φαίνεται δυνατή πριν η Άγκυρα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην επιμονή της Ρωσίας ότι η Τουρκία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να πληρώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροπλάνου.



from Lougantina-news http://ift.tt/1XpomlX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου