Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Η Μέρκελ έτοιμη να προδώσει την Ευρώπη και να ανοίξει τις πύλες της στην Τουρκία


Η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να υποκύψει στην τουρκική κυβέρνηση και να δώσει βίζα σε 75.000.000 Τούρκους να μπουν στην Ευρώπη, παρά την αποτυχία της Τουρκίας να ικανοποιήσει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυρίζεται ο Βρετανός πρέσβης στη Γερμανία.

Στη δημοσιότητα διέρρευσαν έγγραφα του Βρετανού πρέσβη στη Γερμανία, Σερ Σεμπάστιαν Γουντ (Sir Sebastian Wood), στα οποία ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη να «συμβιβαστεί» με τους τουρκικούς «αντιτρομοκρατικούς» νόμους.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν βρίσκεται σε διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την άρνησή του να αλλάξει τους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους της χώρας του, με τους οποίους διώκει πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους που διαφωνούν μαζί του, και αποτελεί έναν από τους όρους που του έχει θέσει η Ε.Ε. για τη συμφωνία της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Η συμβιβαστική συμφωνία που μεθοδεύει η Μέρκελ προβλέπει απλά ότι η Τουρκία θα κρατήσει τους πρόσφυγες με αντάλλαγμα τη βίζα στην Ευρώπη για τους πολίτες της.

Γιατί όμως θέλει τόσο πολύ ο Ερντογάν τη βίζα; Κυρίως για να ξεφορτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αντιφρονούντες εντός της χώρας του στέλνοντάς τους στην Ευρώπη.

Με άλλα λόγια, με αντίτιμο να κρατήσει στην Τουρκία τους πρόσφυγες από τη Συρία και τους λαθρομετανάστες από την Ασία, θα στείλει στην Ευρώπη τους Τούρκους πολίτες, κυρίως Κούρδους και Αλεβίτες, που θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν και είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Ευρώπη δεν θα αποφύγει τις προσφυγικές ροές, διότι το πρόβλημα και η αιτία της προσφυγιάς είναι ο ίδιος ο Ερντογάν και οι νεο-οθωμανικοί σχεδιασμοί του.

Οι ηγέτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομόφωνα συμφώνησαν να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με την Άγκυρα εάν δεν ικανοποιηθούν όλοι οι όροι.

Όμως, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Βρετανού πρέσβη, οι αξιωματούχοι της Μέρκελ ετοιμάζονται να συμφωνήσουν ακόμα μια συμφορά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να παρατείνουν την ταλαιπωρία του τουρκικού λαού υπό το καθεστώς αυτού του παρανοϊκού «σουλτάνου».

Ο Σερ Σαμπάστιαν γράφει ότι παρά τη σκληρή γραμμή που κρατάνε δημοσίως, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Γερμανοί θα συμβιβαστούν για να κρατηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Εάν οι Γερμανοί συμβιβαστούν θα συνιστά ξεκάθαρη προδοσία των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και παράδοση της Ευρώπης στις ορέξεις του αλαζονικού «σουλτάνου» της Άγκυρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί ότι εάν δεν του δώσουν τη βίζα θα ανοίξει πάλι τις προσφυγικές ροές για να κατακλυστεί η Ευρώπη με εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από την Ασία.

Σε υπόμνημά του στις 13 Μαΐου, ο Βρετανός πρέσβης στο Βερολίνο αποκαλεί τον Ερντογάν έναν «απολυταρχικό νταή που προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη».

Σε άλλο τηλεγράφημα, από τον Ρίτσαρντ Μουρ (Richard Moore), τον Βρετανό πρέσβη στην Τουρκία, αναφέρεται η πεποίθηση ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε «να ανοίξει τις πύλες και να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη» εάν δεν γίνει αυτό που θέλει.

Η Βρετανία από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμφωνήσει η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία, εκείνη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από όσα ήδη ισχύουν για τις βίζες που παραχωρεί σε Τούρκους πολίτες.

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η χώρα του στηρίζει την προσπάθεια όλων των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ωστόσο δεν πρόκειται να επιτρέψει τη συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις, υπονοώντας το συριακό αδελφό κόμμα του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Το τελευταίο, το οποίο ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον κουρδικό βορρά της Συρίας, συνεργάζεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα η Τουρκία καταφέρθηκε με οργή κατά των ΗΠΑ για το γεγονός ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί στη βόρεια Συρία εθεάθησαν με διακριτικά του ένοπλου βραχίονα του PYD, YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

tribune.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/260Qfmb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου